Fra København til Aarhus – dette kan du opleve

Hvad Aarhus har som København ikke kan byde på

En tur til smilets by fra København, kan byde på mange nye oplevelser. Aarhus er en by i kraftig vækst, og rundt i byen, måske især på havnefronten, er der konstant nybyggeri. Kulturelt har Aarhus altid været godt med, åbningen af AROS har skabt en moderne og stor kunstscene i byen. På taget kan man opleve Olafur Eliassons Your rainbow panorama, i kælderen kan man opleve Drengen af Ron Muecks, og mellem disse, hundreder af spændende kunstværker. Moesgaard museum er, udover at være en arkitektonisk perle, et fantastisk oplevelsescenter med fokus på arkæologi og etnografi, her er der konstant oplevelser for alle aldre. Det mere klassiske bymuseum Den gamle by byder på en kæmpe samling af bygninger og aktiviteter, der fortæller om hvordan byer har udviklet sig gennem tiderne.

Arkitektonisk er Aarhus Domkirke en perle, og lige overfor ligger Aarhus teater der ligeledes imponerer. Selve pladsen foran domkirken har gennemgået talrige ombygninger, sådan at den nu er et kunstværk i sig selv. Marselisborg slot, dronningens sommerresidens, er ligeledes et syn værd, og er man til moderne arkitektur, er nybyggerierne på havnen et syn værd.

Nicolinehus – et fællesskab

Især smukt bliver Nicolinehus når det står færdigt. Nicolinehus er en stor, trappeformet bygning, der skal indeholde ejerlejligheder, byhuse, lejelejligheder og shopping. Der vil komme en Føtex, cafeer og restauranter, butikker, fitnesscentre, en svimmingpool på taget, hvor der også vil være en bar og restaurant. På stueplan vil Markedshallen blive opført, hvor der vil blive oprettet stande med mad og drikke, og så også specialvarer. Arkitekturen er beregnet til at blive tilgroet med hængende planter fra de mange altaner, og skal på den måde give bygningerne et grønt udtryk. 

Nicolinehus vil, når det står færdigt i 2022, blive et minisamfund der syder af liv og fællesskab, og sådan er det også tænkt. Selve filosofien bag byggeriet er, at der altid skal være liv og aktivitet, derfor har man valgt at der skal være plads til butikker og erhverv i bunden af bygningerne, så er der stadig aktivitet når ejere og lejere, er på arbejde, studie eller bare væk, i dagtimerne. Se mere her: nicolinehus

Seværdigheder i nærheden af Nikolinehus

Tæt på Nikolinehus ligger det snart nyåbnede besættelsesmuseum, Aarhus Domkirke, Aarhus Teater og så naturligvis strøget i gåafstand. Er man til en rekreativ oplevelse, ligger Universitetsparken tæt på, vil man en tur på stranden, ligger Den permanente lige om hjørnet.

Likes:
1 0
Views:
1230
Article Categories:
Nyheder

Comments are closed.