Guide til dig der rejser med hund

At rejse med hund

Hvis du ønsker at have din hund med på en rejse til udlandet, så er der nogle forskellige ting du skal tage højde for. Dette kan hurtigt komme til at virke super uoverskueligt og derfor får du her et overblik over de ting du skal huske på.

For at det er lovligt at passere grænserne i EU skal din hund have noget der hedder et EU pas og samtidig være ID mærket med chip. Udover dette skal den kunne leve op til vaccinationsbestemmelserne og andre særregler, som dog varierer fra land til land. 

EU pas

For at det er muligt for din hund, at modtage et EU pas til dyr, skal en praktiserende dyrlige i Danmark attestere, at din hund lever op til de krav der er for flytningen.

Udover opslyniger om både ejer og hund, skal hundend ID mærkningsnummer også stå i passet. I passet skal der som minimum oplyses, om den respektive hund er rabiesvaccineret og eventuelle revaccinationer.

Dette pas gælder blot for ét enkelt dyr. Hvalpe skal dermed have deres egne individuelle pas. I disse pas er det ikke obligatorisk at have et billede af hunden. Passet er gyldigt i hele EU.

ID mærkning

Det er et lovkrav, at din hund skal være mærket med et lovligt ID mærke med en mikrochip, en såkaldt transponder. Alternativt kan en letlæselig tatovering også accepteres. Egentlig er dette punkt rimelig simpelt og der er ikke så meget spændende ved det.

Det handler blot om, at man skal være opmærksom på, at dette er et krav for at kunne rejse lovligt med din hund. 

Risiko

I forhold til at tage din hund med til udlandet kan der være en smitterisici forbundet med dette. Særligt i Øst og Sydeuropa og også i lande udenfor Europa kan der nemmere forekomme alvorlige infektionssygdomme. Disse sygdomme ser man hyppigt blandt de lokale hunde og især gadehunde (som vi jo ikke har i Danmark), herunder også sygdomme der kan overføres fra dyr til mennesker.

Din hund kan altså med andre ord risikere, at blive smittet med sygdomme når den er med på ferie. Dette kan også ske selvom din hund lever op til vaccinationskravene. Det opfordres altså på det kraftigste, at man virkelig undersøger og overvejer alt, inden man tager sin hund med fra Danmark til udlandet.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på de ting man skal huske på, inden man tager sin hund med til udlandet.

Likes:
0 1
Views:
692
Article Categories:
AnbefalingerGuidesNyheder

Comments are closed.