Hold ferie i sommerhuset og slap fuldstændigt af

Ferie i Danmark

Hvert år rejser tonsvis af danskere ud af landet for at slappe af, eller opleve. Destinationerne er oftest middelhavsområdet, Grækenland, Italien, Spanien og Frankrig, her er der altid sol og sommer, og så fantastiske kulturelle oplevelser og ruiner fra for tusinder af år siden. Ny og fremmed mad, fremmede kulturer og andre måder at leve på. Det er dejligt og oplevelsesrigt.

Men mange danskere bliver hjemme, især i denne tid med en global pandemi, er det blevet fantastisk populært at leje et sommerhus i Danmark. Og Danmark har da også fantastisk meget at byde på.

Danmarks seværdigheder i nord

Skagen er stedet hvor to have mødes, og det er et fantastisk syn. Yderst på grenen støder bølger fra de to have sammen med stor kraft, og selve gåturen ud til Danmarks nordspids, er en smuk naturoplevelse, med forblæste og forrevne klitlandskaber.

Turen tilbage til Skagen, fra Grenen, går gennem samme landskaber, men når man når til selve Skagen By, er den charmerende, med små huse og en hyggelig havn. Et lille strøg byder på hyggelige butikker og rekreation.

Længere sydpå finder man vandreklitten Råbjerg Mile, der er en kæmpe klit der vandrer 15 meter om året. At stå på toppen af Råbjerg Mile, giver mindelser om de enorme klitter i Sahara, et smukt og fremmedartet syn.

Ikke langt fra Skagen By, finder man den tilsandede kirke, kirken har tidligere heddet Sankt Laurentii kirke, og blev opslugt af  sandfygning fra vest. For sent planede man en klitplantage omkring kirken, hvis funktion var at holde på sandet, og stoppe fygningen, kirken kan besøges, men selve kirken, og en del af tårnet, er dækket af sand.

Mod vest finder man enorme klitplantager der byder på en vild og smuk natur, med fantastiske badestrande, og længere nede langs kysten har vi de meget populære feriesteder som Løkken og Blokhus, igen med brede, smukke badestrande, hvor der endda er plads til køre på cykler og i bil.

 Hvorfor elsker vi sommerhusferien?

De overnævnte seværdigheder, finder man i det øverste vestlige hjørne af Jylland, og der er tonsvis af andre overalt, lejer man et sommerhus i ferien, så løber man ikke tør for seværdigheder, men det er ikke det eneste der er ved sommerhuse.

Når du flytter ind i dit midlertidige sommerhus, så slapper man bare af. Ja du kan selv lave mad, og ja der er tv og andre ting, man normalt ikke bruger på ferien i syden, men sommerhusferier er bare afslapning på en anden måde. Find sommerhuse her: sommerhusudlejning

Likes:
0 0
Views:
402
Article Categories:
Nyheder

Comments are closed.