Sådan vækker du rejselysten

Der findes, desværre, ret mange danskere der har mistet deres lyst til at rejse. Det kan være sket på baggrund af en dårlig rejse for mange år siden, eller frygten for at opleve ting man er uforberedt på. Det er selvfølgelig en irrationel frygt at have, for at rejse er som sagt at leve og det er noget flere millioner mennesker verden over lever deres liv for. 

Denne artikels formål er at hjælpe dig med at blive mere rejselysten, for det duer simpelthen ikke at være bange for hele verden, når der potentielt set venter dig så mange fantastiske oplevelser derude. 

Rejsefrygt – hvor kommer den fra?

Det kan være svært at helt præcist sætte en finger på, men oftest bunder det ud i en tidligere oplevelse eller frygt der er givet videre fra venner- eller familie. Det kunne eksempelvis være at din fætters kone var blevet røvet af nogle gypsies i Albanien engang, og det har du i hvertfald ikke lyst til selv at opleve – så derfor har du besluttet at verden er farlig, for man kan vel også blive røvet af banditter på Malta? 

Den slags reaktive tankegang ødelægger ikke bare dine fremtidige rejser, men hele måden du oplever dit liv på – vi mennesker bliver nød til at kaste os ud i udfordringer og nye oplevelser for at blive klogere på os selv og menneskerne omkring os.

Det kan du selv gøre

Start i det små. Mange mennesker begynder med at købe et såkaldt scratch map, hvor man kan skrabe de lande af, som man har besøgt tidligere. Det er en god måde for folk at danne sig et overblik over hvor berejst de egentligt er, og derigennem vække en rejselyst dybt i maven. 

Du kan finde et link til et sådan kort her: https://dingadget.dk/scratch-map-hold-styr-pa-dine-rejser 

Andre mennesker læser bøger. For der findes utroligt mange bøger derude som kan være med til at vække rejselyst- og mindske rejsefrygt. Hvis du er til gamle fortællinger kan du med fordel læse Ernest Hemingway, der jo har levet hele livet som verdensmand. Hvis du er mere til danske forfattere har vi Troels Kløvedal, som er danmarks helt egen rejsende. 

Uanset hvad der skal til, er du nød til at vække nysgerrigheden indefra. Du kan ikke bare rejse ud og tænkte pyt og så tage den derfra. Du er nød til at forberede dig en lille smule, eller i det mindste danne overblik over destinationen. 

Likes:
1 0
Views:
1220
Article Categories:
GuidesLivsstilNyheder

Comments are closed.